dimecres, 15 de març del 2017

Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona és un festival de cinema que es celebra a Barcelona des de l'any 1993. El seu objectiu és el de promoure el cinema dirigit per dones per tal de visibilitzar la cultura audiovisual femenina tot projectant pel·lícules d'arreu del món realitzades per dones.
La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona forma part de La Plataforma (festivals de cinema, vídeo i multimèdia de Barcelona), de Trama (Coordinadora de Mostres i Festivals de cinema, vídeo i multimèdia realitzat per dones), de la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya, de la Coordinadora Europea de Festivals i de la Xarxa Internacional de Festivals de Cinema de Dones. L'entitat organitzadora de la Mostra de Cinema de Dones és Drac Màgic, que va guanyar el Premi Nacional d'Audiovisual del 2005 concedit per la Generalitat de Catalunya.

http://www.mostrafilmsdones.cat/wp-content/uploads/2017/02/PTTV_EP_126.pngProperament es projectarà la 25ª Mostra de Internacional Films de Dones Barcelona 2017. La inaguració va tenir lloc el 1 i 2 de març del 2017 amb dues projeccions de la pensadora Donna Haraway al centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, en aquesta presentación es va projectar “Donna Haraway Reads The National Geographic on Primates” i “Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival”.

Els dies 21 i 28 d’abril i 5 de maig de 2017 a les 20:00 h, als cinemes Girona es projectaran les pel·lícules:
21 d'abril: “The Ona People: life and death in Tierra del Fuego” de Ana Montes i Anne Chapman, Argentina, 1977. 52’. VOSC. La qual tindrà la presentación i col·loqui després de la projecció de Dolores Juliano.
28 d'abril: “La noche eterna” de Carmen Guarini i Marcelo Céspedes, Argentina, 1991, 79’, el film deixa testimoni de les lluites dels col·lectius de miners a la conca del riu Turbio.
5 de maig: “La Flaca Alejandra”, de Carmen Castillo, Xile, 1994. 60’. Documental revelador dels efectes perversos d’una repressió brutal com la que va infligir la dictadura del general Pinochet.

Per a més información: mostrafilmsdones.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada